förfallets smeknamn
This KB article is available in the following languages: English | Arabic | French | German | Malaysian | Russian | Spanish | Portuguese | Urdu | Hindi

Vi har ändrat hur vårt smeknamns utgångssystem fungerar. Från och med idag kommer smeknamnen inte längre att gå ut efter 30 dagar. Istället kommer de att markeras som "Inaktiv".

När ett smeknamn är markerat som "Inaktivt" kan en användare som är registrerad i mer än ett år begära den via user.dal.net-portalen (Users --> Request a nickname).

När ett smeknamn begärs, får den nuvarande ägaren meddelandet om det via e-post och de kan komma online för att hävda det (genom att identifiera till NickServ).

Om ett önskat smeknamn inte hävdas av ägaren, kommer tjänsterna att låta en av de personer som begärt det få chans att registrera det.

Om mer än en person begärde smeknamnet väljer tjänsterna slumpmässigt vem som ska ge den.

Fråga: Hur många smeknamn kan jag begära?
A: Det finns ingen teknisk gräns för hur många smeknamn du kan begära, men kom ihåg att det finns andra personer som kanske också vill ha smeknamnen du vill ha och du får inte begära fler smeknamn än vad du rimligen kan använda.

F: Vad händer om jag fick e-post från tjänster men webbplatsen säger att min förfrågan upphörde ("Din begäran har redan gått ut!")?
A: Om tjänster väljer dig och ger dig en chans att registrera ett smeknamn måste du göra det inom två dagar, tjänsten låter någon annan chans att registrera det efter två dagar.

F: Måste mitt smeknamn registreras i ett år?
A: Ja, det här är ett krav.

Fråga: Varför hjälper du smeknamn samlare / chasers?
A: Vårt mål är alltid att hjälpa reella användare. Det nya systemet kommer att ge chans till riktiga användare som "kämpar" över ett smeknamn med en chaser. Tidigare kunde chasers bara ladda en botnet och jaga smeknamn och verkliga användare hade ingen chans att få dem.

F: Vad sägs om frusna smeknamn?
A: Samma process kommer att användas för frusna smeknamn men frusna smeknamn kommer bara att bli inaktiva efter 90 dagar (istället för 30 dagar) och den tidigare ägaren kommer inte att mailas om den.

Fråga: Vad sägs om smeknamn som inte kan användas eller registreras?
A: Vid den här tiden påverkar den nya processen inte dessa smeknamn, men vi kan låta användare begära dessa smeknamn också i framtiden.

Fråga: Jag vill ha ett smeknamn som inte användes i mer än 30 dagar men / NickServ INFO visar inte det som Inaktiv. Varför?
A: Antingen smeknamnet är fruset (frusna smeknamn kommer bara att bli inaktiva efter 90 dagar) eller smeknamnet är undantaget. Några smeknamn hade en inställning som förhindrade att de upphörde tidigare, dessa smeknamn är undantagna från detta system och kommer inte att bli inaktiva.

Fråga: Kan jag använda ett manus för att begära ett smeknamn?
A: Nej, systemet är för reella användare och inte för skript / bots.

Fråga: Kan en IRC-operatör hjälpa mig att få det smeknamn jag begärde?
A: Nej, processen är automatisk och IRC-operatörer kan inte störa det.

F: Kan en IRC-operatör berätta för mig hur många som begärt ett smeknamn förutom mig?
A: Nej, processen är automatisk och denna information är inte synlig.

F: Jag var på semester i två månader och jag missade det e-postmeddelande som sa att någon begärde mitt smeknamn. Kan jag få mitt smeknamn tillbaka?
A: Nej, ägaren till ett inaktivt smeknamn har 7 dagar att återta sitt smeknamn om någon annan begär det. Om de inte gör det, ger tjänsterna smeknamnet till en av de personer som begärde det (och löper ut smeknamnet i processen).

F: Jag begärde ett smeknamn och efter en vecka fick jag ett mail som säger att smeknamnet jag ville ha är tillgängligt men den tidigare ägaren kom och identifierade innan jag kunde slutföra registreringen. Varför?
A: Den tidigare ägaren har officiellt 7 dagar att återkräva sitt smeknamn men tekniskt (genom design) kan de komma tillbaka online även efter 7 dagar och återkräva sitt smeknamn så länge som ingen (som begärde det och fick det från tjänster) fyller i registrering.

F: Vad händer med en kanal om grundarens smeknamn blir inaktivt?
A: Ingenting. När ett smeknamn blir "Inaktivt", innehåller det fortfarande alla åtkomstar som de hade (inklusive kanalinrättningar). Åtkomsterna tas bara bort om en annan användare fyller i begäran och får smeknamnet. Kanaler som inte har någon efterföljare kommer att löpa ut om någon annan får smeknamnet och kanalerna med efterträdaren, kommer "efterföljande process" att startas (kanalen har ingen grundare tills efterföljaren kommer att få den eller kanalen går ut).
KB #401
Category: Translated FAQs
Added by: Phoenix
Added on: 16/10/2017 21:26
Last updated by: Phoenix
Last updated on: 16/10/2017 21:57
Attachments
File Size
*** None ***
Latest News
User Account Login
Chat Now
:
:
Thanks for flying DALnet!
Tip of the day
Want to know more about DALnet's history? check out http://docs.dal.net/docs/history.html